Att sälja guld till WebbGuld är ett smidigt och tryggt sätt att omvandla guldföremål som man inte använder till pengar och för Guld får man alltid riktigt bra betalt.

Hur fungerar det att sälja guld via post?

Försäljningen sker med försäkrade Guldförsäljningspaket, sk GuldPaket, som du kan beställa kostnadsfritt här på vår hemsida. I GuldPaketet ingår följande: Instruktioner, Försäljningskontrakt, Säkerhetspåse och Returkuvert (REK-brev).

Fyll i försäljningskontraktet och placera detta tillsammans med dina guldföremål i säkerhetspåsen som du sedan försluter. Sen lägger du påsen i det försäkrade returkuvertet och lämnar detta till ditt närmsta postombud. Självklart är allting förbetalt av oss.

Vilket pris får jag när jag säljer guld?

När vi mottagit din försändelse så värderar vi den samma dag. Värderingen baseras på dagens världsmarknadspris för guld, guldets vikt och guldets karat.

Eftersom vi köper guld endast via post så har vi lägre kostnader och kan betala dig ett högre pris för ditt guld. Läs mer om prissättning av guld och villkor för guldpris hittar du här.

När vi värderat ditt Guld så skickar vi dig ett prisbud via SMS och e-post. Accepterar du budet så betalar vi till ditt bankkonto samma dag, ofta inom 10 minuter.

Väljer du av någon anledning att tacka nej till vårt priserbjudande så returnerar vi dina guldföremål, kostnadsfritt och försäkrat.

Dagens Guldpriser

kr

kr

kr

kr

kr

Pris för 1 gram 24 karats Guld

1g
utan certifikat
med certifikat

Läs mer om våra priser för Guld här.

Vilken sorts guld kan jag sälja?

Du kan sälja vilken slags guldföremål som helst till oss. Smycken, tackor, mynt, klockor, tandguld etc. Se fler exempel här nedanför.

Skicket på föremålen spelar ingen roll eftersom allt guld vi köper smälts ned och återvinns. Innehåller föremålen guld så köper vi dem helt enkelt. Värt att tänka på är att vi inte köper guldpläterade föremål.

Är det tryggt att sälja mitt Guld till WebbGuld?

Ja till 100%. WebbGuld drivs av Svensk Ädelmetall AB, en del av Scandinavian Sales Oy, innehavare av högsta kreditbetyg AAA.

Detta betyg ges endast till företag som varit verksamt i minst 10 år och visat stabilitet över tid och en förmåga att klara både hög- och lågkonjunktur.

Prisgaranti Guld
Sälja guldringar

Guldringar

Ringar kan vara det absolut vanligaste guldföremålet vi köper. Ofta är dessa 18 karat men även högre och lägre karater förekommer.

Sälja guldhalsband

Guldhalsband

Vi köper Guldhalsband varje dag, i Sverige är dessa ofta gjorda av 18k guld men även 14k är vanligt.

Sälja Guldarmband

Guldarmband

Guldarmband är något vi köper in nästan varje dag. Pansarlänkar, Venezialänkar, Bismarcklänkar, X-länkar etc, vi köper alla typer av Guldarmband. Ofta är dessa i Sverige 18k men även 14k är vanligt.

Sälja guldörhängen

Guldörhängen

Guldörhängen är något vi köper nästan dagligen. Trots sin låga vikt så har de ofta ett bra värde eftersom priset på Guld är så högt per gram. Vanligaste karathalten är 18k men även 14k är vanligt.

Sälja guldklimpar

Guldklimpar

Vi köper även Guldklimpar. När dessa värderas så separerar vi först guldet från övrigt material.

Sälja guldmynt

Guldmynt

Guldmynt är oftast gjorda av guld med hög renhet och ger därför ett högt guldpris per gram.

Sälja guldtackor

Guldtackor

Guldtackor är gjorda av 24k guld, även betecknat 999 och ger därför ett högt pris. Vi köper guldtackor av alla storlekar och tillverkare.

Sälja guldtänder

Guldtänder

Vi köper även Guldtänder. När dessa värderas så separerar vi först guldet från övrigt material.

Kundomdömen

Vi har köpt guld och silver i många år och är därför stolta över att ha tusentals nöjda kunder.

Betyg

Snittbetyg 4.9 / 5

Bra betalt för vigselringar

Betyg

"Sålde 2 vigselringar av guld som jag verkligen ville bli av med. Hade nästan betalat för att bli av med dem men nu var det jag som fick bra betalt. :) Pengarna var på kontot samma dag och jag fick lite mer än vad som stod i prislistan. "
Erik

1-kronor av silver

Betyg

"Hade en stor burk mynt som min pappa samlat ihop. Mest 1-kronor från 30 - 50-talet samt en del 5-kronor. Väldigt smidigt att kunna se i förväg hur mycket man skulle få för varje mynt. Tack för bra service!"
Lars

Det gick snabbt

Betyg

"Fick ungefär vad jag förväntat mig, det mest förvånande var hur snabbt det gick!"
Sten

Väldigt hjälpsamma

Betyg

"Ringde innan och frågade om vad jag kunde sälja. Några äldre guldsmycken och en guldklocka blev jag rekommenderad att sälja på auktion istället för att få bättre betalt, så det blev inte så mycket jag sålde. Bra betalt för det lilla ändå och stort tack för ärligheten!"
Britta

Mammas gamla smycken

Betyg

"Vi sålde en del gamla smycken från vår älskade mamma. Trodde väl aldrig att de skulle vara värda så mycket, vissa av sakerna var ju trasiga. Jag och min syster delar på pengarna, kanske vi gör en resa ihop."
Kristina

Två silverfat och en halskedja

Betyg

"Sålde en halskedja av 18k guld, den visste jag att jag skulle få bra betalt för! Mer förvånad över hur mycket totalpriset blev för silver trots att priset per gram jämfört med guld är ganska lågt. Återkommer om jag hittar något mer att sälja."
Gunnar

Läs fler omdömen här

Beställ ditt GuldPaket