• Ja. Vi skickar ett helt gratis säkerhetspaket till dig. Vi betalar också för retur och försäkring av sändningen, så det blir ingen kostnad för dig.

 • Helt enkelt för att vi minimerar företagets fasta kostnader. Eftersom vi köper enbart via postens så har vi t.ex. inga kostnader för en dyr butik. Det är viktigt för oss att du som kund inte betalar för något onödigt.

 • Vi betalar pengarna till ditt bankkonto samma dag som vi tar emot och värderar föremålen du skickar. Tänk dock på att det kan ta 1-2 vardagar för dina föremål att nå oss från det att du skickar dem.

 • Absolut! WebbGuld använder endast försäkrade och registrerade leveranser för kundreturtransporter och under vårt företags historia har inget säkerhetspaket gått förlorat på vägen. Fraktkostnaderna och försäkring betalas alltid av WebbGuld, det vill säga du som kund har inga kostnader för att skicka paketet.

  Observera att din försändelse med guld eller silver inte skickas via vanlig post. Du lämnar istället in GuldPaketet hos ditt närmsta postombud i ett rekommenderat brev. Du får då ett kvitto som på din försändelse som även är automatiskt försäkrad för att du ska kunna känna dig helt trygg.

 • Absolut! WebbGuld använder endast försäkrade och registrerade leveranser för kundreturtransporter och under vårt företags historia har inget säkerhetspaket gått förlorat på vägen. Fraktkostnaderna och försäkring betalas alltid av WebbGuld, det vill säga du som kund har inga kostnader för att skicka paketet.

 • Ja. Du kan få tillbaka de föremål som inte innehåller ädelmetall helt kostnadsfritt via 1:a klassbrev. Om du vill utnyttja denna rätt måste du skriva en begäran i fritt format i köpeavtalet eller kontakta vår kundtjänst. I det här fallet kommer transaktionen att förbli giltig för föremål som innehåller ädelmetaller, och övriga föremål kommer att returneras per post som ett klass 1-brev. Om du önskar kan du även få varorna via REK-brev (rekommenderat brev), då tar vi ut en avgift på 199 kronor.

 • Ja. Du får 100 % nöjd kundgaranti för vår tjänst. Transaktionen kan avbrytas inom fem dagar efter att du fått pengarna på ditt konto. Om du inte är nöjd med vår tjänst eller köpesumman vi betalar, så skickar vi tillbaka din föremål till dig efter att du betalat tillbaka pengarna.

 • Ja. Vi köper silver vid försäljning av guld. Lägg bara silverföremålen i samma säkerhetspåse som guldföremålen. Om du vill skicka bara silver måste silvret väga minst 200 gram totalt. Vi köper in silverföremål som silversmycken, silverskedar, silvermynt mm. För att vi ska köpa silvret måste det inneha en finhaltstämpel, exempelvis 813, 830 eller 925. Vänligen kontakta vår kundtjänst om du skickar ett större parti så kan vi komma överrens om ett alternativt leveranssätt.

 • Vi kan värdera diamanter eller ädelstenar på begäran, men ofta är smyckesstenar imitationer eller på annat sätt billig sten. I allmänhet är alla diamanter i smycken bara värda några kronor. Därför är deras betydelse i transaktionsbeloppet liten.

  Du kan även få tillbaka stenarna som gratis retur om du vill! Bifoga i så fall en returbegäran i fritt format i försändelsen. Du kan också kontakta vår kundtjänst med frågor om detta.

  Väldigt få köpare betalar faktiskt ett bättre pris för diamanter eller andra ädelstenar. Om dessa krediter betalas är priset som betalas för guldet sämre. I det här fallet kommer priset på varan som helhet att vara lägre än vårt erbjudande.

 • Nej, vi har ingen värderingsavgift.

 • Tyvärr inte. Vi köper enbart silver med stämplar.

 • Nej, vi köper inte guldpläterade föremål.

 • För att vi ska kunna köpa Guld eller Silver från dig måste du ha fyllt 18 år, ha ett Svenskt personnummer samt en folkbokföringsadress i Sverige.
  Observera att vi endast skickar ut GuldPaket till din folkbokföringsadress.

 • Vill du sälja Guld eller Silver i Finland så kan vårt moderbolag hjälpa dig. Besök www.nettikulta.fi för att beställa ett GuldPaket eller boka en tid för att besöka något av våra inköpsställen i Finland.

  Suomessa ostamme kultaa, hopeaa ja muita jalometalleja postin kautta sekä NettiKullan ostopisteillä.

Sälj Guld och Silver med GuldPaket

Med hjälp av ett kostnadsfritt GuldPaket så kan du på enklast möjliga sätt sälja guld och silver, samtidigt som du får riktigt bra betalt!

Beställ ditt GuldPaket