Förutom Guld och Silver köper vi även Platina och Palladium. Dessa metaller är något ovanligare men ger ett högt pris per gram. Att sälja Platina till WebbGuld är ett smidigt och tryggt sätt att omvandla Platinaföremål som man inte använder till pengar.

Hur fungerar det att sälja Platina via post?

Försäljningen sker på samma sätt som för Guld och Silver, med försäkrade försäljningspaket, sk GuldPaket, som du kan beställa kostnadsfritt här på vår hemsida. I GuldPaketet ingår följande: Instruktioner, Försäljningsavtal, Säkerhetspåse och Returkuvert (REK-brev).

Beställ ditt GuldPaket nu

Fyll i försäljningsavtal och placera detta tillsammans med dina Platinaföremål i säkerhetspåsen som du sedan försluter. Sen lägger du påsen i det försäkrade returkuvertet (REK) och lämnar detta till ditt närmsta postombud. Självklart är allting förbetalt av oss.

Vilket pris får jag när jag säljer Platina?

När vi mottagit din försändelse så värderar vi den samma dag. Värderingen baseras på dagens världsmarknadspris för Platina, vikten och renhet.

Eftersom vi köper Platina endast via post så har vi lägre kostnader och kan betala dig ett högre pris för ditt Platina. Läs mer om prissättning av Platina och villkor för Platina här.

När vi värderat ditt Platina så skickar vi dig ett prisbud via SMS och e-post. Accepterar du budet så betalar vi till ditt bankkonto samma dag, ofta inom 10 minuter.

Skulle du av någon anledning inte acceptera vårt priserbjudande så returnerar vi dina Platinaföremål, kostnadsfritt och försäkrat.

Hur värderas Platina?

För att värdera platina undersöker vi först och främst stämplarna. Vanligtvis är Platina stämplat "P" eller "PT" samt en renhetsgrad, exempelvis 500, 950 och 999. Renheten anger hur stor del av föremålet som består av Platina, t ex 500 betyder att det är 50% platina och 50% någon annan metall.

Vid avsaknad av stämplar eller om de är svåra att urskilja så använder vi även så kallad XRF-analys, vilket är en form av röntgen, för att bestämma föremålets renhet.

Efter att vi säkerställt Platinainnehållet i föremålet så vägs det och priset beräknas enligt dagens platinapris per gram.

Sälja platina

Dagens Platinapriser

kr

kr

kr

kr

Pris för 1 gram Platina 999.5

1g

Beställ gratis GuldPaket

Vad händer om jag inte är nöjd med priset som erbjuds?

Väljer du av någon anledning att tacka nej till vårt priserbjudande så returnerar vi dina platinaföremål kostnadsfritt och försäkrat.

Vilken sorts platina kan jag sälja?

Du kan sälja vilken slags platinaföremål som helst till oss, även föremål som saknar platinastämplar då vi kan analysera dessa med s.k. XRF-röntgen.

Kundomdömen

Vi har köpt guld i många år och är därför stolta över att ha tusentals nöjda kunder.

Betyg

Snittbetyg 4.9 / 5

Bra betalt för vigselringar

Betyg

"Sålde 2 vigselringar av guld som jag verkligen ville bli av med. Hade nästan betalat för att bli av med dem men nu var det jag som fick bra betalt. :) Pengarna var på kontot samma dag och jag fick lite mer än vad som stod i prislistan. "
Erik

Guldkedjor

Betyg

"Hade några Bismarckskedjor och lite annat guld, mestadels arvegods, som jag aldrig använde. Rejält med vikt blev det och fick högsta guldpriset. Nu kan man sätta guldkant på tillvaron ett tag framöver ;) "
Rickard

Det gick snabbt

Betyg

"Fick ungefär vad jag förväntat mig, det mest förvånande var hur snabbt det gick!"
Sten

Väldigt hjälpsamma

Betyg

"Ringde innan och frågade om vad jag kunde sälja. Några äldre guldsmycken och en guldklocka blev jag rekommenderad att sälja på auktion istället för att få bättre betalt, så det blev inte så mycket jag sålde. Bra betalt för det lilla ändå och stort tack för ärligheten!"
Britta

Mammas gamla smycken

Betyg

"Vi sålde en del gamla smycken från vår älskade mamma. Trodde väl aldrig att de skulle vara värda så mycket, vissa av sakerna var ju trasiga. Jag och min syster delar på pengarna, kanske vi gör en resa ihop."
Kristina

Två silverfat och en halskedja

Betyg

"Sålde en halskedja av 18k guld, den visste jag att jag skulle få bra betalt för! Mer förvånad över hur mycket totalpriset blev för silver trots att priset per gram jämfört med guld är ganska lågt. Återkommer om jag hittar något mer att sälja."
Gunnar

Läs fler omdömen här

Beställ ditt GuldPaket