Är det säkert att sälja guld och silver via posten?En av de vanligaste frågorna till oss handlar mycket naturligt om säkerheten när man skickar värdesaker via post. Vi kan garantera att det är helt säkert att skicka värdesaker till WebbGuld, oavsett om det är guld eller silver. I den här artikeln förklarar vi hur säkerheten för försändelser fungerar och garanteras.

Du kan känna dig trygg när du skickar dina guld- och silverföremål till oss.
WebbGuld är professionella och mycket erfarna inom återvinning av ädelmetaller. Vi är glada över att våra kunder litar på enkelheten, snabbheten och säkerheten i vår tjänst, såväl som vår professionalism.

Tjänsten drivs av Svensk Ädelmetall AB som är en del av Scandinavian Sales Oy, innehavare av högsta kreditbetyg AAA.
Detta betyg ges endast till företag som varit verksamt i minst 10 år och visat stabilitet över tid och en förmåga att klara både hög- och lågkonjunktur.


Prisgaranti Guld


Hur fungerar det försäkrade GuldPaketet som man kan beställa gratis?


WebbGuld levererar ett säkerhetspaket, ett sk GuldPaket, till varje kund som du kan beställa från vår hemsida. GuldPaketet anländer till din adress inom ca 1-2 dagar i ett helt omärkt vitt paket med endast mottagarens namn och adress på.

Paketet innehåller:
1. Säkerhetspåse av tålig plast.
2. Försäljningsavtal.
3. Enkla Instruktioner.
4. Försäkrat REK-returkuvert med ifylld returadress


Kontrakt Försäljningskontrakt


Säkerhetspåse Säkerhetspåse

REK returpaketREK Returkuvert


InstruktionerInstruktioner

Användning av säkerhetspåsen


Säkerhetspåsen är öppen i ena änden och har skyddsplast över förslutningsstejpen.
Lägg varorna du vill sälja till oss i påsen. Riv av den skyddsplasten och vik påsens mynning mot förslutningsstejpen. När du väl har förseglat påsen går det inte längre att öppna den utan att orsaka uppenbar skada. Detta säkerställer att påsen inte kan öppnas obemärkt förrän den har levererats till WebbGuld. Om du själv råkar klippa upp eller på annat sätt skada påsen av misstag, vänligen kontakta vår kundtjänst så förser vi dig gärna med en ny.

Fyll i försäljningskontraktet och lägg in detta tillsammans med den förseglade säkerhetspåsen i returkuvertet. Därefter är det bara att ta returkuvertet till ditt närmaste postombud. Returkuvertet är adresserat, portot är förbetalt och din försändelse är försäkrad till ett värde av 100.000 kr.


Vad innebär försäkringen?


Den försäkrade leveransen innebär att om, trots alla försiktighetsåtgärder, säkerhetspaketet du skickar skulle försvinna på vägen, kommer försäkringen att ersätta försändelsen utifrån dess värde. Vårt säkerhetspaket är försäkrat till ett värde av 100.000 kr. Observera att under de över 10 år som vi varit verksamma i branschen så har det aldrig hänt att ett paket försvunnit, så du kan känna dig trygg när du skickar dina föremål till oss.
Om du vill skicka oss föremål till ett uppskattat värde av mer än 100.000 kr, vänligen kontakta vår kundtjänst så ser vi till så att du får 2 eller fler säkerhetspaket att dela upp försändelsen i.

Vad händer om mina föremål inte får plats i säkerhetspåsen?


Detta händer sällan för guldföremål men det är ganska vanligt att silverprydnader eller bestickset kanske inte får plats i en säkerhetspåse som är något mindre än ett A4-ark.
Om du vill sälja större föremål och du på förhand bedömer att de inte får plats i en säkerhetspåse ber vi dig att kontakta vår kundtjänst för att få ett större säkerhetspaket att sända föremålen i.

Hur lång tid tar det innan jag får mitt GuldPaket?


Vi skickar i regel de guldpaket som våra kunder beställt samma eller nästa arbetsdag efter att beställningen kommit. Det tar sedan 1-2 dagar för paketet att anlända till din adress. När ditt GuldPaket skickas från oss så får du ett SMS och ett E-postmeddelande så att du vet att leveransen är på väg.

Hur lång tid tar det innan mina föremål kommer fram till WebbGuld efter att jag skickat dem?


När du har levererat säkerhetspaketet ifyllt tillbaka till ditt postombud tar det cirka 1-2 dagar innan det kommer tillbaka till oss igen. Normalt har vi det på förmiddagen följande vardag om du lämnat in paketet innan klockan 16.00. Så snart vi mottagit och värderat din vara så skickar vi dig ett prisbud via SMS samt E-post. Efter att du accepterat budet (antingen via att svara på SMS eller E-postmeddelandet) så betalar vi dig köpesumman till ditt bankkonto omgående. Väljer du att ej acceptera budet så returnerar vi dina föremål, kostnadsfritt och försäkrat.

Priset vi erbjuder baseras på mängden guld och silver, föremålens guld- och silverinnehåll samt världsmarknadspriserna på Värderingsdagen. WebbGulds prisgaranti garanterar bästa möjliga pris, så att du som kund enkelt kan jämföra olika företags faktiska inköpspriser.

Hur lång tid tar det att få tillbaka mina föremål om jag väljer att inte sälja?


Om du väljer att inte acceptera vårt priserbjudande eller ångrar din försäljning så returnerar vi dessa till dig i ett omärkt försäkrat REK-paket som kommer tillbaka inom ett par arbetsdagar från det att vi skickat det.

Vad händer om jag gör något fel?


Vi rekommenderar att du läser instruktionerna som följer med GuldPaketet noggrant. Det finns dock inte mycket att oroa sig för, till exempel om du av misstag skär upp påsen, eller till och med förseglar påsen innan du stoppat i föremålen, så skickar vi dig bara en ny. Kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig, vi kan även skicka dig ett helt nytt komplett GuldPaket utan kostnad.

Om du känner dig osäker och instruktionerna på något sätt är otydliga så tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig steg för steg, det finns inga dumma frågor. Det viktigaste för oss är att du som kund blir nöjd och känner dig trygg genom hela processen.

Viktiga säkerhetspunkter för försäljning via Posten


- GuldPaketet levereras till dig i ett omärkt kuvert som inte har WebbGuld-loggan, så ingen kan se vad som finns i försändelsen
- Säkerhetspåsen är helt ogenomskinlig och förseglas. Den kan inte öppnas under transport utan att mottagaren märker det.
- Returpaketet du skickar från ditt postombud är försäkrat med upp till 100.000 kr. Vid större försändelser kan du kontakta oss för ett högre försäkringsbelopp.
- Returpaketet som Säkerhetspåsen placeras i är neutralt och har endast en returadress. Det finns ingen WebbGuld-logga på returkuvertet som talar om att detta är en värdeförsändelse.

Taggar:  säkerhet försäkring guldpaket sälja guld sälja silver posten online

Guldnyheter

Vårt nyhetsarkiv som innehåller mycket information för dig som vill sälja Guld eller Silver.

GuldPaketen nu försäkrade upp till 100.000 kr

GuldPaketen nu försäkrade upp till 100.000 kr

Vi har nu tagit ännu ett steg för att stärka din trygghet som kund när du väljer att sälja guld eller andra ädelmetaller till oss.  Läs mer

Guldprisets uppgång 2023

Guldprisets uppgång 2023

Under det gångna året har världen bevittnat en stor ökning i guldpriset. Efter en tid av relativ stabilitet har guldpriset skjutit i höjden och nått aldrig tidigare skådade nivåer.  Läs mer

Värdering av guld

Värdering av guld

För att kunna erbjuda rätt pris till våra kunder är det viktigt att fastställa guldets äkthet och renhet. Detta görs genom att använda två metoder: kontroll av guldstämplar och XRF-röntgen. Läs mer

Gör som vi och stöd Barncancerfonden

Gör som vi och stöd Barncancerfonden

Vi är stolta över att stödja Barncancerfonden och deras viktiga arbete. Hjälp till att hålla cancer borta från barn du med.  Läs mer

Läs fler nyheter här

Sälj Guld tryggt och enkelt med GuldPaketet

Med hjälp av ett kostnadsfritt GuldPaket så kan du på enklast möjliga sätt sälja Guld samtidigt som du får riktigt bra betalt! GuldPaketet är försäkrat upp till 100.000 kr.

Beställ ditt GuldPaket