En guldtacka för första gången värd mer än 1 miljon dollar



Värdet på en guldtacka har för första gången nått över en miljon dollar, rapporterar New York Post. Denna milstolpe uppnåddes i samband med att guldpriset klättrat till nya höjder och senast passerade 2 500 dollar per uns, ett mått som är standard för att väga ädelmetaller som guld.

En standardguldtacka väger 400 troy ounce, vilket motsvarar cirka 12,4 kilogram. Det stigande guldpriset har bidragit till att en enda tacka nu har ett värde på över en miljon dollar, något som aldrig tidigare skett.

Guldpriset har ökat med över 30 procent under det senaste året, och denna utveckling har tillskrivits en rad faktorer. I en rapport från JP Morgan framhålls särskilt de geopolitiska riskerna, behovet av att säkra sig mot inflation samt förväntningar om framtida ränteutveckling som drivande krafter bakom prisuppgången. Bankens analytiker förutspår dessutom att guldpriset kan fortsätta sin uppgång och nå upp till 2 600 dollar per uns innan slutet av 2025.

Denna kraftiga prisökning reflekterar en växande osäkerhet i världsekonomin, där investerare söker trygghet i stabila tillgångar som guld. I takt med att oron för ekonomiska och politiska faktorer ökar, blir guld alltmer attraktivt som en säker hamn för kapital. Om denna trend fortsätter, kan vi komma att se ännu högre guldpriser i framtiden.


guldtacka

Taggar:  guldtackaguldprisdollar

Guldnyheter

Vårt nyhetsarkiv som innehåller mycket information för dig som vill sälja Guld eller Silver.

Varför är Guld Så Värdefullt?

Varför är Guld Så Värdefullt?

Guld har genom tiderna varit en symbol för rikedom, makt och status. Men vad är det som gör denna ädelmetall så unik och värdefull? Läs mer

En guldtacka för första gången värd mer än 1 miljon dollar

En guldtacka för första gången värd mer än 1 miljon dollar

Värdet på en guldtacka har för första gången nått över en miljon dollar, rapporterar New York Post. Läs mer

GuldPaketen nu försäkrade upp till 100.000 kr

GuldPaketen nu försäkrade upp till 100.000 kr

Vi har nu tagit ännu ett steg för att stärka din trygghet som kund när du väljer att sälja guld eller andra ädelmetaller till oss.  Läs mer

Guldprisets uppgång 2023

Guldprisets uppgång 2023

Under det gångna året har världen bevittnat en stor ökning i guldpriset. Efter en tid av relativ stabilitet har guldpriset skjutit i höjden och nått aldrig tidigare skådade nivåer.  Läs mer

Läs fler nyheter här

Sälj Guld tryggt och enkelt med GuldPaketet

Med hjälp av ett kostnadsfritt GuldPaket så kan du på enklast möjliga sätt sälja Guld samtidigt som du får riktigt bra betalt! GuldPaketet är försäkrat upp till 100.000 kr.

Beställ ditt GuldPaket