Säkra försändelser av Guld via REK-brev


Många frågar sig om det är tryggt att skicka sitt guld för försäljning via REK-brev. Vi reder ut varför det är säkert.

Postnords REK-brev är en av de mest pålitliga sätten att skicka viktiga och värdefulla försändelser. REK står för Rekommenderat brev och innebär att brevet är försäkrat och att mottagaren måste skriva under för att ta emot det. Här är några skäl till varför REK-brev är säkra:

Leverans med bevakning


REK-brev levereras med extra bevakning från Postnord. Brevbäraren måste lämna brevet personligen till mottagaren, som måste skriva under för att ta emot det. Brev adresserade till WebbGuld kan endast hämtas ut av vår personal.

Försäkring


REK-brev är försäkrade av Postnord, vilket betyder att om brevet skulle gå förlorat eller skadas under transporten, kan avsändaren ansöka om ersättning.
Utöver Postnords egen försäkring står vi även för en extra fraktförsäkring som gäller upp till 100.000 kr per försändelse.

Spårbarhet


Postnord erbjuder spårbarhet för REK-brev, vilket betyder att både avsändaren och mottagaren kan följa brevets väg genom hela leveransprocessen. Detta ger både avsändaren och mottagaren en ökad trygghet i att brevet är på väg och när det kommer att anlända.

Diskretion


Postnord tar också hand om REK-brev med extra diskretion. Brevet förseglas och märks med en särskild stämpel som visar att det är ett REK-brev. Detta minskar risken för att någon obehörig ska öppna eller manipulera brevet.

Sammanfattningsvis är REK-brev från Postnord en pålitlig och säker metod för att skicka viktiga och värdefulla försändelser. Med extra bevakning, försäkring, spårbarhet och diskretion är REK-brev ett av de mest trygga sätten att skicka försändelser och ger både avsändaren och mottagaren en ökad känsla av säkerhet. Med vår extra försäkring som gäller för försändelser på upp till 100.000 kr kan du sedan känna dig extra trygg.
Taggar:  Sälja guld REK-brev säkerhet

Guldnyheter

Vårt nyhetsarkiv som innehåller mycket information för dig som vill sälja Guld eller Silver.

GuldPaketen nu försäkrade upp till 100.000 kr

GuldPaketen nu försäkrade upp till 100.000 kr

Vi har nu tagit ännu ett steg för att stärka din trygghet som kund när du väljer att sälja guld eller andra ädelmetaller till oss.  Läs mer

Guldprisets uppgång 2023

Guldprisets uppgång 2023

Under det gångna året har världen bevittnat en stor ökning i guldpriset. Efter en tid av relativ stabilitet har guldpriset skjutit i höjden och nått aldrig tidigare skådade nivåer.  Läs mer

Värdering av guld

Värdering av guld

För att kunna erbjuda rätt pris till våra kunder är det viktigt att fastställa guldets äkthet och renhet. Detta görs genom att använda två metoder: kontroll av guldstämplar och XRF-röntgen. Läs mer

Gör som vi och stöd Barncancerfonden

Gör som vi och stöd Barncancerfonden

Vi är stolta över att stödja Barncancerfonden och deras viktiga arbete. Hjälp till att hålla cancer borta från barn du med.  Läs mer

Läs fler nyheter här

Sälj Guld tryggt och enkelt med GuldPaketet

Med hjälp av ett kostnadsfritt GuldPaket så kan du på enklast möjliga sätt sälja Guld samtidigt som du får riktigt bra betalt! GuldPaketet är försäkrat upp till 100.000 kr.

Beställ ditt GuldPaket