Priset på vitt guldMånga frågar sig om priset på vitt guld eller vitguld skiljer sig på något sätt från priset på vanligt gult guld. Det korta svaret är nej, priset på vitt guld beror precis som för gult guld på guldhalten. Ex betalas samma pris för 18k vitt guld som för 18k gult guld.
Vitguld består av en guldlegering som innehåller vanligtvis nickel eller palladium men även silver, koppar, zink eller mangan kan ingå.

Guldhalten på föremål av vitt guld är vanligtvis 14 eller 18 karat. Detta betyder att vitt guld vanligtvis innehåller minst 58.5% rent guld. Detta betyder att t ex en ring av vitt guld som bara väger några gram kan vara värd över tusen kronor.

En intressant detalj om palladium som ibland finns i legeringen för vitt guld är att detta också är en värdefull metall. Just nu när denna artikel skrivs är priset på palladium 82% av priset på guld, det är alltså en metall som är värd många gånger mer än t ex silver.

WebbGuld köper självklart alla olika typer av vitguldsföremål, oavsett skick, och betalar precis lika högt pris för dessa som för vanligt guld.

Beställ ditt kostnadsfria GuldPaket nu för att sälja vitt guld till högsta pris.


Pris vitt guld

Taggar:  vitt guld vitguldprisguldpris

Guldnyheter

Vårt nyhetsarkiv som innehåller mycket information för dig som vill sälja Guld eller Silver.

GuldPaketen nu försäkrade upp till 100.000 kr

GuldPaketen nu försäkrade upp till 100.000 kr

Vi har nu tagit ännu ett steg för att stärka din trygghet som kund när du väljer att sälja guld eller andra ädelmetaller till oss.  Läs mer

Guldprisets uppgång 2023

Guldprisets uppgång 2023

Under det gångna året har världen bevittnat en stor ökning i guldpriset. Efter en tid av relativ stabilitet har guldpriset skjutit i höjden och nått aldrig tidigare skådade nivåer.  Läs mer

Värdering av guld

Värdering av guld

För att kunna erbjuda rätt pris till våra kunder är det viktigt att fastställa guldets äkthet och renhet. Detta görs genom att använda två metoder: kontroll av guldstämplar och XRF-röntgen. Läs mer

Gör som vi och stöd Barncancerfonden

Gör som vi och stöd Barncancerfonden

Vi är stolta över att stödja Barncancerfonden och deras viktiga arbete. Hjälp till att hålla cancer borta från barn du med.  Läs mer

Läs fler nyheter här

Sälj Guld tryggt och enkelt med GuldPaketet

Med hjälp av ett kostnadsfritt GuldPaket så kan du på enklast möjliga sätt sälja Guld samtidigt som du får riktigt bra betalt! GuldPaketet är försäkrat upp till 100.000 kr.

Beställ ditt GuldPaket