Priset på vitt guld

Många frågar sig om priset på vitt guld eller vitguld skiljer sig på något sätt från priset på vanligt gult guld. Det korta svaret är nej, priset på vitt guld beror precis som för gult guld på guldhalten. Ex betalas samma pris för 18k vitt guld som för 18k gult guld.


Pris vitt guld

Vitguld består av en guldlegering som innehåller vanligtvis nickel eller palladium men även silver, koppar, zink eller mangan kan ingå.

Guldhalten på föremål av vitt guld är vanligtvis 14 eller 18 karat. Detta betyder att vitt guld vanligtvis innehåller minst 58.5% rent guld. Detta betyder att t ex en ring av vitt guld som bara väger några gram kan vara värd över tusen kronor.

En intressant detalj om palladium som ibland finns i legeringen för vitt guld är att detta också är en värdefull metall. Just nu när denna artikel skrivs är priset på palladium 82% av priset på guld, det är alltså en metall som är värd många gånger mer än t ex silver.

WebbGuld köper självklart alla olika typer av vitguldsföremål, oavsett skick, och betalar precis lika högt pris för dessa som för vanligt guld.

Beställ ditt kostnadsfria GuldPaket nu för att sälja vitt guld till högsta pris.

Taggar:  vitt guld vitguldprisguldpris

Guldnyheter

Vårt nyhetsarkiv som innehåller mycket information för dig som vill sälja Guld eller Silver.

Gissa guldvikten och vinn 10 kg kaffe

Gissa guldvikten och vinn 10 kg kaffe

Gissa guldvikten och delta i vår tävling där priset är 10 kg av ditt favoritkaffe. Närmaste gissningen vinner. Läs mer

Snabbkurs i Guld- och Silverförsäljning

Snabbkurs i Guld- och Silverförsäljning

När man ska sälja guld eller silver finns det en del viktigt att tänka på. Man kan inte enbart utgå från grampriset som köpare lockar med utan det viktiga är totalpriset som du får ut i handen när eventuella avdrag och avgifter tagits ut. Läs mer

Priset för Guld är på rekordnivåer

Priset för Guld är på rekordnivåer

Priset på guld har stigit 450% de senaste 20 åren, något som är väldigt bra för dig som har guld hemma som du funderat på att sälja. Läs mer

Fri retur vid försäljning av Guld och Silver

Fri retur vid försäljning av Guld och Silver

WebbGuld erbjuder alla kunder kostnadsfria och försäkrade returer av ditt Guld eller Silver om du väljer att tacka nej vårt prisförslag. Läs mer

Läs fler nyheter här

Sälj Guld och Silver med GuldPaket

Med hjälp av ett kostnadsfritt GuldPaket så kan du på enklast möjliga sätt sälja guld och silver, samtidigt som du får riktigt bra betalt!

Beställ ditt GuldPaket