Jämföra guldpris vid försäljning av guldDu har tagit ett smart beslut och bestämt dig för att sälja ditt skrotguld till återvinning. Naturen kommer att tacka dig och din plånbok kommer att få ett tillskott. Men vad ska göras efter detta viktiga beslut? Är det värt att sälja guldsmycken till första bästa köpare? - Nyckeln till en bra affär är en jämförelse av priset på guld mellan potentiella köpare.

När du köper och säljer vad som helst är det alltid värt att göra en prisjämförelse. Det är trots allt ingen som vill sälja sina värdesaker till rabatterat pris och och upptäcka det först i efterhand. Genom att jämföra priserna som erbjuds för guld kan du se till att du får högsta möjliga pris för guldet du säljer.Jämföra guldprisVarför en ska man jämföra guldpriser?


Flera olika företag köper skrotguld och andra ädelmetaller för återvinning. Varje företag är dock unikt och varje företag har sin egen prisstruktur. Utan en liten bakgrundskontroll finns det inget sätt att veta om du fick det bästa möjliga erbjudandet för ditt guld, eller om du sålt din ädelmetall till ett för lågt pris. Eftersom det finns skillnader i prissättning är det mest förnuftiga att efter att ha fattat ett försäljningsbeslut att kontrollera vem som betalar dig mest.

Få maximalt betalt för dina guldföremål


Efter att affären redan har gjorts, smyckena postat och pengarna som betalats in på kontot är tråkigt att upptäcka att en konkurrent skulle ha betalat ett bättre pris för smyckena du sålde. Av denna anledning, innan du bestämmer dig för vilket företag du ska sälja ditt skrotguld till, är det definitivt värt att kontrollera vilka priser varje företag erbjuder i just det ögonblicket. Även en snabb prisjämförelse kommer att se till att du inte blir lurad och gör en dålig affär.

Guld är en mycket dyrbar ädelmetall. Även mycket små mängder guld är värt ansenliga summor pengar. När det gäller små belopp och stora summor är det lätt att bli blind och tänka att "du tjänade mycket pengar på det här". Självklart kan pengarna kännas jättebra om man jämför med till exempel att handla potatis på marknaden. Å andra sidan kan du genom att jämföra tjäna ännu mer och bara genom att kolla vad alla företag som köper skrotguld erbjuder som pris.

Prisjämförelse vid försäljning av guld


Låt oss föreställa oss en trasig och oreparerbar guldkedja som ligger och skräpar i din byrålåda. Du kan till exempel be tre olika företag om ett prisbud för kedjan. Du kommer förmodligen att få tre olika erbjudanden och priser för föremålet. Det lägsta budet kan vara en förlust för dig. Mellanbudet kan vara närmast det genomsnittliga marknadspriset på guld. Det tredje och högsta budet kan vara vinst för dig. När man gör en affär säger det sig självt att det inte är värt att göra en förlustaffär, utan det smartaste är att antingen få det riktiga värdet eller helst till och med göra en vinst. Genom att jämföra olika tjänsteleverantörers erbjudanden slipper du fallgropen att sälja under det riktiga värdet.

Varför erbjuds olika priser för guld från olika köpare


Även om du frågar olika företag om prisuppskattningar samtidigt, kommer du förmodligen att få olika erbjudanden. Varför är erbjudandena mellan företag olika? – Företag har olika pris- och kostnadsstrukturer, dessutom vill eller behöver vissa företag tjäna mer på samma transaktion än andra. De kan ha större kostnader som inte är relaterade till guldets värde men ändå påverkar priset som erbjuds dig för guld.

Utöver värdet på guld påverkas inköpspriset som företaget fastställer av kostnaderna för bland annat återvinning, marknadsföring och förvaring, samt mängden vinst som företaget strävar efter att generera i varje transaktion.

Vi får ofta frågan hur vi kan betala ett så bra pris för guld. - Svaret är att WebbGuld är ett familjeföretag och vi håller vårt företags fasta kostnader till ett minimum, vi har t ex inga dyra lokaler på fina adresser med tillhörande kostnader utan vi köper bara upp guld via vår postservice. Det är viktigt för oss att kunden får den service de vill ha så billigt som möjligt och inte betalar för något onödigt.

Hur jämför man guldpris?


Inköpspriset som köpare erbjuder för guld är kopplat till guldets globala marknadspris, så priset ändras dagligen, till och med flera gånger om dagen. På webbplatserna för alla företag som köper guld hittar du priserna som anges av det företaget. Ofta kan det priset också ändras för ett personligt erbjudande. Till exempel, om guldet du hittar är renare än du förväntade dig, t.ex. 18 karat istället för 14 karat, eller om du har möjlighet att sälja ett större parti på en gång, kommer ditt guld ofta att betinga ett högre belopp. Observera att Priset kan ändras snabbt beroende på vad som händer på marknaden


Vissa köpare visar priser i uns och vissa i gram


När du jämför priser är det en bra idé att kontrollera för vilken mängd guld priset som anges på företagets hemsida faktiskt är avsett för. Vissa företag rapporterar ett pris per uns och andra per gram. Räkna med att 1 oz (uns) är 31,1 g när du jämför priserna.

Personliga erbjudandenAtt be om ett personligt erbjudande för ditt guld är inte bindande för dig. På så sätt kan du jämföra buden från olika företag och välja det som faktiskt ger dig det bästa priset för ditt guld. Att be om ett personligt bud tillåter också, till exempel, att om du säljer en större mängd guld på samma gång, kan få ett högre bud baserat på mängden.
När man gör en prisjämförelse för guld gäller samma logik som för alla andra prisjämförelser. Proceduren är inte särskilt utmanande om du vet hur man använder Google eller en annan sökmotor. En prisjämförelse är ett bra sätt att se till att du blir riktigt nöjd med priset du får för guldet du säljer och att affären verkligen är rättvis. När du kommer ihåg de viktigaste sakerna kan sunt förnuft räcka långt.

Det viktigaste vid guldprisjämförelse  • Be om offerter från olika företag samtidigt

  • Be om en personlig offert om du ska sälja antingen ett stort parti eller designartiklar

  • Kontrollera om företaget rapporterar priset på guld i gram (g) eller uns (oz).


WebbGuld garanterar det högsta inköpspriset på guld i Sverige. Därför rekommenderar WebbGuld sina kunder att göra en prisjämförelse innan de fattar ett försäljningsbeslut. Vid en jämförelse är det värt att notera att WebbGuld inte gör avdrag från inköpspriserna för smycken eller tar ut värderingskostnader eller andra dolda kostnader.

Om du önskar kan du skicka dina smycken till våra guldexperter för en kostnadsfri värdering varefter du får ett prisbud. Om du inte är nöjd med erbjudandet så returnerar vi föremålen till dig. Proceduren är trygg och försändelsen försäkrad.

En värdering är ett säkert sätt att ta reda på om en vara är guld och hur mycket guld den innehåller. Vi köper även silver i samband med försäljning av guld men vi köper inte ädelstenar. Om det finns ädelstenar i dina föremål eller andra föremål som inte består av guld eller silver, så kommer vi att skicka tillbaka dem till dig om du vill.


Taggar:  guldprissäljajämföraguldpris

Guldnyheter

Vårt nyhetsarkiv som innehåller mycket information för dig som vill sälja Guld eller Silver.

GuldPaketen nu försäkrade upp till 100.000 kr

GuldPaketen nu försäkrade upp till 100.000 kr

Vi har nu tagit ännu ett steg för att stärka din trygghet som kund när du väljer att sälja guld eller andra ädelmetaller till oss.  Läs mer

Guldprisets uppgång 2023

Guldprisets uppgång 2023

Under det gångna året har världen bevittnat en stor ökning i guldpriset. Efter en tid av relativ stabilitet har guldpriset skjutit i höjden och nått aldrig tidigare skådade nivåer.  Läs mer

Värdering av guld

Värdering av guld

För att kunna erbjuda rätt pris till våra kunder är det viktigt att fastställa guldets äkthet och renhet. Detta görs genom att använda två metoder: kontroll av guldstämplar och XRF-röntgen. Läs mer

Gör som vi och stöd Barncancerfonden

Gör som vi och stöd Barncancerfonden

Vi är stolta över att stödja Barncancerfonden och deras viktiga arbete. Hjälp till att hålla cancer borta från barn du med.  Läs mer

Läs fler nyheter här

Sälj Guld tryggt och enkelt med GuldPaketet

Med hjälp av ett kostnadsfritt GuldPaket så kan du på enklast möjliga sätt sälja Guld samtidigt som du får riktigt bra betalt! GuldPaketet är försäkrat upp till 100.000 kr.

Beställ ditt GuldPaket