8K - Pris per gram för 8 karats Guld idag | GuldPris

Priset för 8 karats guld varierar dagligen med världsmarknadspriset för 8k guld.

Idag betalar vi upp till 201.76 kr per gram för 8k guld, oavsett skick på föremålet.

Vi siktar alltid på att betala marknadens högsta guldpris när vi köper 8k guld och även guld av andra renheter. Vi uppdaterar därför våra priser ofta. Vi jämför dels med vad andra guldköpare betalar och dels utgår vi från världsmarknadspriset.

Hur ser du att ditt guld är 8k?

8 karats guld består av 33.3% guld och stämplas därför ofta antingen 8K eller 333.

Om föremålet saknar stämpel eller den är svår att se så ska du inte oroa dig. WebbGuld genomför alltid en noggrann analys för att fastställa guldhalten i alla föremål, även om de helt saknar stämplar så kan du därför känna dig trygg i att få rätt pris för ditt 8 karats Guld.

Sälja 8k guld

Att sälja 8 karats guld kan vara mindre fördelaktigt eftersom det innehåller en mycket mindre mängd rent guld än högre karat guld, vilket innebär att det har ett lägre värde.

Föremål som kan innehålla 8K guld inkluderar smycken, klockor och andra dekorativa föremål. För att identifiera om ett föremål innehåller 8K guld kan man leta efter en stämpel eller karatmärkning på föremålet, vilket kan indikera karathalten.

Priset på 8K guld bestäms av marknadspriset för guld och kan variera beroende på olika faktorer som efterfrågan, tillgången på guld och ekonomiska händelser. Generellt sett är priset för 8K guld lägre än högre karat guld på grund av det låga guldhalten. Det är alltid viktigt att göra noggrann forskning för att få en uppfattning om det aktuella priset för 8K guld innan man säljer det för att få högsta möjliga guldpris för sina föremål.

Läs mer om vad vi betalar för 8k guld och andra karater här

Prisgaranti 8k Guld

Sälj Guld och Silver med GuldPaket

Med hjälp av ett kostnadsfritt GuldPaket så kan du på enklast möjliga sätt sälja guld och silver, samtidigt som du får riktigt bra betalt!

Beställ ditt GuldPaket